Kuracie rezance v paradajkovom páci



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia, 5-6 PL paradajkovej šťavy, cibuľa, olej , majoránka, mletá rasca, mletá červená paprika, bobkový list, 1KL prášk. cukru, soľ, ml. č. korenie. Príloha: dusená ryža, cibuľa, olej ,soľ,

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie prsia narežeme na rezance,dáme do misky, v ktorej to budeme marinovať, pridáme paradajkovú šťavu, rascu, soľ, korenie, bobkový list, cibuľu nakrájanú na drobno, trochu oleja, majoránku, práškový cukor a trochu mletej červenej papriky. Všetko dobre premiešme a necháme marinovať, najlepšie cez noc. Potom to yklopíme na panvicu, alebo do hrnca a varíme, kym mäso nezmäkne, ak treba trošku podlejeme vodou. Ja som nemusela mala som dosť šťavy.
Toto je môj výmysel. Mala som rozmrazené prsia a nevedela so čo snimi, tak som otvorila chladničku a tam otvorená paradajková šťava, ďalej to už išlo nejak samo. Hlavne, že rodinke chutilo.

varíme, kým mäso nebude mäkké
Ja ryžu najprv premyjem, nechám dobre odkvapkať, rozpálim olej a popražím za stáleho miešania. Potom ju osolím, vložím jednu celú cibuľu a zalejem vriacou vodou tak, aby bola hladina vody 1cm nad ryžou. Prikryjem, stiahnem oheň a dusím asi 15 minút.
Dobrú chuť!!!!!!!!!!!!!