Krémeš z lístkového cesta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Lístkové cesto - 1balík (500g) Krém: 100g práš. cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 800 ml mlieka, 2 žĺtky, 2 zlaté klasy, 250g masla, 2 sladké smotany na šľahanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Lístkové cesto rozdeľ na dve časti, rozvaľkaj natenko. Poprepichuj a prenes na plech a pomaly upeč v mierne horúcej rúre. Príprava krému - je to krém čo ide originál do francúzskeho krémeša. V mlieku rozmiešaj práš. cukor a vanilkový cukor, zlatý klas a žĺtky. Zmes priveď do varu a miešaj do zhustnutia. Nechaj ju celkom vychladnúť. Zmäknuté maslo rozšľahaj a postupne k nemu pridaj vychladnutý krém.
Na upečený plát natri krém a následne naň šľahačku. Druhý plát polejeme čokoládou, necháme stuhnúť a nakrájame na štvorce. Ja najskôr nakrájam a každý štvorec natriem čokoládou, teda zvlášť. Opatrne ich poprenášame na plát so šľahačkovou vrstvou. Zákusok dáme stuhnúť do chladničky a potom až celý pokrájame na štvorce. Mňam.

*