Zeleninový šalát

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g hlávkového šalátu (asi 2 hlávky) 1 viazanička reďkovky 2 vajcia uvarené natvrdo 1 lyžica pokrájanej petržlenovej vňate 1 lyžicu nasekanej pažítky soľ a mleté čierne korenie Na zálienku: 150g syra s modrou plesňou 2 lyžice citrónovej šťavy 2 lyžice majonézy 125ml kyslej smotany 1 lyžičku vorčestrovej omáčky

POSTUP PŘÍPRAVY

1). Šalát rozoberieme na jednotlivé listy, opláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Reďkovku pokrájame na menšie kúsky, vajcia na osminky.
2). Nivu pretlačíme cez redšie sito a dohladka vymiešame s citrónovou šťavou. Pridáme majonézu, kyslú smotanu, vorčestrovú omáčku, ochutíme soľou a korením.
3). Pekné šalátové listy rozložíme na veľký tanier, zvyšok pokrájame na rezančeky, ktoré dáme do stredu taniera. Na ne navrstvíme reďkovku. Všetko posypeme nasekanou pažítkou a petržlenovou vňaťou. Polejeme pripravenou zálienkou. Šalát necháme odstáť asi hodinu v chladničke a podávame.