Naša francúzska polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zelenina podľa chuti (ja dávam mrkvu, pór, kaleráb, zemiak, petržlen, zeler), mleté mäso, olej, soľ, rascu, mletú papriku, kvôli autentickosti receptu je dobré dať aj zeleninový bujón alebo vegetu, petržlenová vňať.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji si trošku osmažíme najskôr mleté mäso (dávam bravčové plece + bok, ale kľudne podľa chuti môžete nahradiť kuracím, hovädzím alebo králičím mäsom) a potom nakrájanú zeleninu (na kocky, krúžky, hranolky podľa toho koľko času máte na prípravu :-), pridáme rascu a červenú papriku a spolu ešte chvíľku osmažíme (nie dlho lebo paprika zhorkne). Zalejeme vodou a necháme prejsť varom, potom pridáme soľ a vegetu podľa chuti, stíšime plameň a varíme kým nieje zeleninka mäkká. Potom už len šupneme obľúbené cestovinky (my dávame domáce kocky od nagymamy :-), posypeme petržlenom a hotovo. Ak máte čas a zeleninku nakrájate na malé kúsky, polievka je rýchlo hotová a môžete ju podávať aj najmenším papkáčom (vtedy ale bez vegety a papriky). Ja som ju uvarila pre zarytých vyznávačov sáčkovej verzie a pozrite sa ako im chutilo :-)

Voilá Bon appétit ! :-)