Ruský tvarohový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 250 gramov masla, 200 gramov praskoveho cukru, 2 vajcia, 450 gramov hladkej muky, 2 lyzicky prasku do peciva, 3 lyzice kakaoveho prasku. plnka: 100 gramov masla, 200 gramov praskoveho cukru, 750 gramov nizkotucneho kremoveho tvarohu, 1 lyzica citronovej stavy, 3 vajcia, 1 balicek vanilkoveho pudingy zlaty klas.

POSTUP PŘÍPRAVY

Aj hoci taký podobný koláčik som tu už videla, pridávam recept tak ako ho robím ja:-)

CESTO: Zo surovin na cesto vypracujeme cesto, rozdelime v pomere 2/3 a 1/3. 2/3
rozvalkame dame na vymasteny plech (klasicky, nie tortova forma),
zvysnu cast si nechame na roztrhanie na vrch kolaca. Ja davam radsej papier na pecenie.
Plnka sa robi nasledovne: 100 gramov masla nechame rozpustiť a vymiesame spolu so 750 gramami tvarohu, 1 lyzicou citronovej stavy, 3 vajickami, 200 gramami praskoveho cukru a 1 balickom vanilkoveho pudingu zlaty klas.
Vsetko vymiesame do kremovej konzistencie. Vymiesanu plnku dame na
cesto. Zvysnu tretinu cesta roztrhame na male kusky a rovnomerne
ukladame na povrch. Piect 35-40 minut v strednej casti rury pri 175
stupnoch.
Kolacik robim z klasickeho masla a davam hnedy cukor (ten si pomeliem na elektrickom mlynceku aby som mala praskovy:-). Toho cukru davam aj menej ako je v recepte a nam sa zda dost sladky.