Jogurtová torta s hroznom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto: 100 g masla, 100 g cukru, 50 g škrobovej múčky, 2 vajcia, štipka soli, 75 g múky (ja som dala pol na pol hladkú a polohrubú). Na krém: 8 plátkov želatíny alebo jedna 20 g potravinárska želatína, 300 jogurtu, 4 PL kryštál. cukru poprípade viac ..ochutnajte, 250 ml šľahačkovej smotany. Na zdobenie cca 400 g hroznových bobúľ, 1 balíček tortového želé, 1/4 l hroznovej šťavy a 50 g mandľových úlomkov.

POSTUP PŘÍPRAVY

Svieža jarná torta :-)

Maslo s cukrom vymiešame do peny. Pridáme škrobovú múčku a vajcia, vmiešame múku a soľ.
Dáme do formy 24 cm priemerom, zarovnáme a upečieme. 30 min na 175 °C ale sledujte ...
Želatínu zastudena namočíme, jogurt premiešame s cukrom a este vlhkú želatínu zohrejeme kým sa nerozpustí(ja som použila potravinársku), prilejeme jogurt a za stáleho miešania ochladíme. Vyšľaháme tuhú šľahačku, spojíme ju s jogurtovou masou dohladka vymiešame jemne..nalejeme na vychladnutý korpus a zarovnáme. Korpus je trocha suchší, tak ak máte radi vlažné korpusy odporúčam pokvapkať korpus rumom alebo hroznovou šťavou.
Bobuľky hrozna (použijeme také bez jadierok) poukladáme na krém a dáme do chladu. Tortové želé pripravíme podľa návodu a lyžicou nalievame na ovocie.
Mandle opražíme a popritláčame k okraju torty .... a už môžeme servírovať ...