Zatočená fašírka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mleté mäso , soľ, mleté korenie, cesnak, vajíčko, vegeta ,suchý rohlík, šunka alebo dietna saláma , tvrdý syr na plátky ,horčica , olej, kyslá smotana

POSTUP PŘÍPRAVY

mäso si pomelieme (alebo kúpime mleté), pridáme všetky prísady - ochutíme podla svojej chuti a množstva mäsa , ja som robila asi cca 1,4 kg mäsa a pridala som 1,5 suchého rohlíka namočeného vo vode , do tejto zmesi nedávam majoránku - je to tak podla mna chutnejšie ale záleží len od Vás ako to máte radi

Pripravíme všetky suroviny - ja som zabudla pripraviť šunku , syr a horčicu - pretože som si zmes zarobila ešte ráno ale piekla som až teraz večer - aby si mohli zajtra zobrať do roboty :)))
rohlík si namočíme do vody a ked je napitý klasicky ho vyždímame od vody - všetky prísady dáme do jednej nádoby a dobre spracujeme
spracované - ja mám rada ked to odstojí pár hodín v chladničke ale robila som už aj okamžite
na linku si dáme foliu - ja používam klasické čierne alebo modré vrecko na smeti ... každý ako uzná za vhodné - namočíme vodou alebo málinko potrieme olejom - lyžičkou začneme nakladať a ucapkávať zmes do tvaru obdlžnika - resp. ako sa nám to darí asi takto ... ked je tá zmes odstáta tak lepšie drží - mäso je v pohode - ale je večer a mobilom to moc "nefotí" ...
ked to máme potrieme to celé primerane horčicou a naložíme šunku (alebo dietnu salámu - kto na čo má chuť)a syr asi takto - pozor treba tam nechať miesto .. aby sa pri zatočení plnka nevysunula von
sáčkom zatočíme fašírku - asi takto
zatočená - pripravíme plech ktorý vymastíme - len tam kde je fašírka alebo bude uložená ...
s tým sáčkom čo máme pod mäskovou roládkou ju premiestnime na plech - kvôli tomuto kroku mám rada tento pevnejší sáčok - konce utlapkáme dovnútra - asi takto - ako vyššie uvádzam mäso je v poriadku len foto nie je moc dobré - jednak mobilom a ešte tam je aj "neonka"
potrieme to kyslou smotanou kolko sa dá - a pridáme trošku vody do plechu - asi takto - aby nám to nehorelo kým sa to nerozpečie
aspon jeden krát to ešte potrieme smotanou - čo sa pečenia týka rešpektujte skúsenosti so svojou trúbou - táto naša stará plynová už pečie na heslo ...
upečená - stačí ked smotanka je ružová hore - dodáva to tej fašírke velmi zvláštnu chuť - ako vidíte hned po upečení si ju uvolním s plechu takou tou podberačkou - aby sa mi to tam neprilepilo - trošku vychladnúť a krájať