Kuracie mäso s ananásom a paprikami na čínsky spôsob



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie cecky * zelené a červené papriky * veľká konzerva ananásu * maizena * soľ * mleté čierne korenie * cukor, soľ, mleté korenie a chilli omáčka na dochutenie *

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je vynikajúci spôsob, ako si kusnúť do sladkokyslej číny priamo doma v kuchyni, ak ste dostali nezadržateľnú chuť na čínske jedlá a do najbližšej reštaurácie máte tisíc kilometrov. Nám už neostal ani jeden gastráč, najbližšia reštika je dajme tomu dvetisíc kilometrov – to len aby mi nebolo ľúto :-)) a tak som čínu urobila doma. Boože, čo by som dala za osem drahocenností a kuracie chopsey v originál čínskej reštaurácii, aj by som si kľakla mužovi pri kolenách a zaspievala mu „Jsi muj pán!!!“

1. Dieťatko vyštveráme na kuchynskú linku - ja som to robila čo najrýchlejšie, lebo mi sliny tiekli prúdom po číne, Lauruške som dala koreničky and mlynčeky a mala predbežnú aspoň polhodinovú tendenciu, že sa pekne zahrá a nechá mamičku spapať horúcu čínu s veľa veľa ananásom na tanieri!
2. Na oleji osmahneme nakrájané kuracie mäso, ktoré sme osolili a okorenili.
3. Za tých pár minút si nakrájame zelené a červené papriky,
4. otvoríme veľkú plechovku ananásu a nachystáme manželovi paličky. Manželovi preto, aby sa Vám viac ušlo. Vy si pekne naleštite svoj obľúbený príbor a utrite si sliny z kútika úst.
5. Do osmahnutého mäsa pridajte nakrájané papriky a smažte chvíľočku, asi JEDNU-DVE minúty!!!!! Papriky musia byť tvrdé a chrumkavé. Smažte na čo najvyššom plameni. Pozor na strop - zasa tak prudko som to nemyslela. Ja som zaprskala celý sporák plus obklad na stene plus svoje nové tričko - ale nevadí, čína už rozvoniavala.
6. Rýchlo pridajte celú konzervu ananásu aj so šťavou. Ak máte šťavu v podaní light, pridajte cukor. Omáčka má byť sladko-kyslá.
7. Zahustite maizenou, aby bola sklovitá. Použite iba maizenu, nie múku.
8. A hotovo. Už iba uvarte ryžu, namaľujte si šikmé očká a dobrú chuť.