PASQUALINA talianska spenatova torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Taliani pripravuju tuto tortu tradicne na Velku noc ( inspiracia z casopisu "Dobre jedlo") 3/4 kg cerstveho spenatu,2 cibule,2-3 struciky cesnaku,1 PL nasekanej petrzlenovej vnati,1 PL majoranky, 1/4 CL nastruhaneho muskatoveho orieska,8 vajec( z toho 6 ks uvarit na tvrdo), 350 g jemneho tvarohu, 125 g mozzarely,125 g nastruhanej goudy(original 100 g parmezanu).,sol,mlete cierne korenie,olivovy olej 2 bal.listkoveho cesta

POSTUP PŘÍPRAVY

Spenat umyjeme, v osolenej vode blansirujeme 2 minuty.Scedime, ochladime.
Na troche oleja oprazime nadrobno nakrajanu cibulu.Pridame spenat, prelisovany cesnak.Osolime, pridame mlete korenie,muskatovy oriesok.Trochu povarime( 5 minut).Nechame vychladnut.
Do vychladnutej zmesi pridame petrzlenovu vnat,majoran.Pridame tvaroh,nastruhany syr, nakrajanu mazzarelu a dve cele vajcia.6 vajec si uvarime natvrdo.Ochladime.
Tortovu formu vylozime papierom a pokryjeme listkovym cestom(vid.obr.)tak aby nam ostalo aj na pokrytie vrchu.Cesto naplnime castou spenatovej plnky,,poukladame dokola 6 uvarenych vajec.S medzerami medzi sebou.Nie celkom na stenu tortovej formy.Na vajcia dame zvysnu spenatovu plnku.
Ruru vyhrejeme na 160 stupnov.Previsujuce okraje cesta zahnene dovnutra a popritlacame.Povrch cesta popichame vidlckou.
Tortu pecieme 1 hodinu.Pred koncom cca.10 minut zvysime teplotu na 190 stupnov.
Tortu nechame vychladnut vo forme a po vychladnuti vyberieme z formy a nakrajame na rezy.
Z mojej skusenosti mozem povedat, ze mi torta chutila lepsie na druhy den a aj sa lepsie krajala(foto z druheho dna).

vylozene listkovym cestom
po upeceni
po upeceni sa nekrajala najlepsie