Špenátik s volským okom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
450g mrazeného špenátového pretlaku, 2-3 strúčiky cesnaku, 0,75l mlieka, 4 PL hrubej múky, 2dcl vody, olej, soľ, vajíčka na volské oči :)
POSTUP PŘÍPRAVY
Tak dnes som varila špenát ako ho robí moja mamka. Všetci čo máte radi špenát vyskúšajte, neobanujete. My ho veeeľmi ľúbime :)) Kuk na postup:
 |
Všetko čo potrebujeme: špenát, mlieko, múka, olej, cesnak, voda, soľ. Špenát si necháme rozmraziť - úplne alebo aspoň tak, aby sa dal pokrájať. |
 |
Cesnak nakrájaný na plátky speníme na oleji. |
 |
Pridáme rozmrazený špenát, soľ (asi 1ČL) |
 |
Zalejeme vodou a premiešame. |
 |
A dusíme pod pokrievkou do mäkka - asi 40 min. |
 |
Kým sa nám špenátik pekne dusí, pripravíme si zátrepku: 4 PL hrubej múky |
 |
vymiešame s mliekom do hladka |
 |
Keď je špenát dostatočne podusený za stáleho miešania pridáme zátrepku a necháme zovrieť. Ak by bol riedky môžeme ešte pridať mlieko s múkou podľa potreby. Pozor, nech neprihori ;) |
 |
A máme hotovo. Pripravíme si ešte volské oká. |
 |
Vajíčka podľa počtu stravníkov alebo podľa hladu :) |
 |
Vajíčka usmažíme na akože volské oká.. |
 |
A papáme s chlebíkom. Dobrú chuť :o) |