Pudingoví slimáci



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

60 Dg polohrubej múky, kocka droždia, 10 Dg kryštálového cukru, 2,5 dcl mlieka, 3 žĺtka, 1 dcl oleja, 1 vanilkový cukor, 1 kl soli.

POSTUP PŘÍPRAVY

vo foto

vecičky na cesto
uvaríme si hustý puding z 2 vanilkových pudigov a 7 dcl mlieka + 2 PL cukru
z nakysnutého kvásku a ostatných prísad pripravíme cesto a dáme do tepla kysnúť
po 30 minútach cesto rozdelíme na polovice, aby slimáci neboli obrovskí a rozgúľame, potrieme vychladnutým pudingom a stočíme
takto
pokrájame na 3cm kúsky a uložíme na vymastený plech
na 180°C pečieme doružova potreté z boku vajíčkom asi 15-20 minút, ako vám pečie rúra.
Takto je hotovo