tvarohový koláč s lesným ovocím a čokoládou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 x 250 g tvarohu, 150 g práškového cukru, 3 bal. vanilkového cukru, 1 kyslá smotana, 3 vajcia, 100 g maizeny ( ja som mala iba 50 g, tak som dosypala 50 g zlatý klas) 2 šľahačkové smotany, lesné ovocie (ja som čerstvé nezohnala, tak som dala 2 balíčky mrazenej lesnej zmesy), 2 x 100 g bielej čokolády, 2 x 100 g mliečnej čokolády

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak tento koláčik vznikol náhodou.....pred 2 dňami som nemohla v noci spať a tak som si pustila TV Papriku a práve tam robili takúto úžasnú čokoládu, no a na druhý deň som proste neodolala a pustila sa do toho...............skúsim napísať postup a nabudúce pridám aj fotopostup.
Takže čokoládu robili takto: plech si obrátime naopak a obalíme ho potravinárskou fóliou (snažíme sa, aby bola čo najhladšia) V mikrovlnke si rozpustíme v jednej miske mliečnu a v druhej bielu čokoládu (pozor nesmie sa to moc prehriať, radšej aj na viac krát, tabličky čokolády by nemali byť úplne rozpustené, miešame to až po kým sa nám úplne čokoláda nerozpustí) Najskôr mliečnou čokoládou pomocou lyžičky robíme na plech také čiarky, snažíme sa to robiť tesne vedľa seba, potom na to, takto isto urobíme čiarky bielou čokoládou a potom prstom porobíme také osmičky, aby nám vznikol pekný vzor (snažíme sa o to, aby bola vrstva čokolády súvislá a nie úplne tenučká) dáme do chladničky na 45 minút stuhnúť. ja som to urobila na 2 x, lebo som nevedela koľko mi výjde tých obdĺžnikov z jednej dávky.
Medzi tým si urobíme cesto:
1. celé vajcia rozšľaháme, vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme tvaroh a kyslú smotanu, primiešame maizenu a spolu premiešame, šlahačkovú smotanu vyšľaháme a opatrne primiešame
2. Okrúhlu tortovú formu vymastíme a vysypeme a naplníme tvarohovou plnkou. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 165 stupňov pečieme 50 až 60 minút. (ja som to tuším piekla ešte 20 minút navyše)
Koláč necháme poriadne vychladnúť.
A teraz si skúsime nakrájať už vychladenú čokoládu. Takže dáme si hrniec s vodou na sporák a tesne pred bodom varu vypneme, anmočíme si tam 2 nožíky. Čokoládu krájame horúcim, ale suchým nožom, ide to hladko ako máslo. Ja som krájala 7 cm vysoké a hrubé som ich robila na šírku pravítka. Po nakrájaní obdĺžnikov som čoko zase dala na chvíľu do chladničky a až potom som sa snažila obdĺžničky oddeliť od seba a odlepiť fóliu. Keď máme nachystané obdĺžničky, tak si vyšľaháme šlahačku spolu so stužovačom, potrieme ňou celú tortu a na boky prilepujeme čoko obdĺžničky. Na vrch poukladáme rozmrazené lesné ovocie (ja ho ešte zmrazené pokladám na kuchynské útierky, aby vsiakli prebytočnú vodu a ovocie potom nevyzerá ako taká kaša) Previažeme stužkou a je hotovo.
Uff, tak dúfam, že to takto pochopíte.
Je vážne úžaaasný, tak prajem dobrú chuť :-)

:-)