Kuracie rissoles so slaninkou a bylinkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Rissoles : 500 g kuracie mäso mleté * 1 vajce * 1 stručik cesnaku * čerstvá struhanka z 1 rožka * 1 PL pažítka jemne posekaná * 1 PL bazalka jemne nasekaná * 2 PL petržl.vnat nasekana * plátky slaninky prerastenej * soľ * ml.čierne korenie * Na potretie: * kečup * trochu hned.cukru * trochu horčice * čili omáčka * gril.korenie * Špenát: sekaný mrazený alebo čerstvý špenat (nie pretlak ) * trochu masla * cesnak podla chuti * citronová štava * sol * ml.čierne korenie * kápia

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso si môžete pripravit a napacovat den vopred a na druhý den máte obed za 15 minut komplet hotový :-))

Kuracie mäso pomelieme .
Z čerstvého rožka si urobíme strúhanku.
Všetky ingrediencie pridame ku mäsu a dobre vymiešame.Dochutte si podla seba ,pozor na sol,lebo slaninka je dost slana.
Rukami vytvoríme malé gulky ,ktoré obalíme platkom slaniny.
Opražíme na prudkom ohni, kým nie je slaninka chrumkavá-také 2-3 minutky.Medzitým si zapnite rúru na 180 st.
Opražené naukladáme na plech ,potrieme omáčkou a pečieme na 180 st asi 10 minut.
Omáčku na potretie vymiešame a dochutíme .
Špenát podusíme na masle,osolíme ,okoreníme ,pridame citr.štavu a cesnak.Kapiu nakrajame a primiešame ku špenátu.Môžete použit aj grilovanu a ošúpanú červ.papriku.
Ešte chcem povedat ,že je to dobré aj za studena :-))