vegánska ostrokyslá polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1,5l vody, cca 3 PL ľanového semiačka, 20 g húb judášovo ucho (nemusí byť), kúsok riasy wakame - alebo kombu, 1/2 hlávky menšej kapusky, 2-3 mrkvy, 3 strúčiky cesnaku, 1 cesnakové tofu (okolo 180g), 1/4 čl soli, 2 čl shoyu omáčky, 2 čl sladkého ryžového octu, na špic noža kajenského korenia

POSTUP PŘÍPRAVY

do studenej vody namočíme huby a kombu riasy, na 20 minút, uvedieme do varu, vsypeme ľanové semiačka, pridáme soľ, kajenské korenie, riasu, na rezance nakrájanú mrkvu, kapustu a cesnak. Varíme 10 minút, pridáme nastrúhané cesnakové tofu alebo tofu s riasou pre výraznejšiu chuť. povaríme 3-5 minút. po vypnutí dochutíme shouy omáčkou a ryžovým octom (alebo umeoctom). Každá polievka sa môže-nemusí posypať s nori vločkami.