Strúhané pité s perníkovou príchuťou ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g hl.múky * 250 g hr. múky * 150 g kryš. cukru * 3 žľtky * kôra s citróna * 250 g masla * perníkový prášok do pečiva * 1,5 - 2 kg jabľk * 2 balíčky škor. cukru *

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkovom postupe...

1. Múku zmiešame s maslom...
2. pridáme kypriaci prášok do perníka / dodá výbornú príchuť /
3. cukor, žľtky a citrónovú kôru. Ak je cesto veľmi tuhé, pridáme trochu mlieka.
4. Vypracované cesto zabalíme do fólie a dáme do chladu. / najlepšie cez noc /
5. Plech vymastíme a vysypeme múkou. 1/2 cesta roztlačíme rukami na plech.
6. Nastrúhané jablká ochutíme škoricovým cukrom a rozložíme na cesto. Môžeme pridať aj nasekané orechy.
7. Na hrubom strúhadle nastrúhame druhú časť cesta. Pečieme 10 min. na 180 * C a potom asi 30 min na 160 * C. Treba kontrolovať, aby sa cesto veľmi nevysušilo.
8. Po upečení, nakrájame a posypeme práš. cukrom.