Strúhané pité s perníkovou príchuťou ♥ ♥ ♥
![](//img-new.mimibazar.sk/h/bs/10/110322/16/j38523.jpg)
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250 g hl.múky * 250 g hr. múky * 150 g kryš. cukru * 3 žľtky * kôra s citróna * 250 g masla * perníkový prášok do pečiva * 1,5 - 2 kg jabľk * 2 balíčky škor. cukru *
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrázkovom postupe...
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/110322/16/k87674.jpg) |
1. Múku zmiešame s maslom... |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/110322/16/k87675.jpg) |
2. pridáme kypriaci prášok do perníka / dodá výbornú príchuť / |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/110322/16/k87676.jpg) |
3. cukor, žľtky a citrónovú kôru. Ak je cesto veľmi tuhé, pridáme trochu mlieka. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/110322/16/k87677.jpg) |
4. Vypracované cesto zabalíme do fólie a dáme do chladu. / najlepšie cez noc / |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/110322/16/k87678.jpg) |
5. Plech vymastíme a vysypeme múkou. 1/2 cesta roztlačíme rukami na plech. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/110322/16/k87679.jpg) |
6. Nastrúhané jablká ochutíme škoricovým cukrom a rozložíme na cesto. Môžeme pridať aj nasekané orechy. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/110322/16/k87680.jpg) |
7. Na hrubom strúhadle nastrúhame druhú časť cesta. Pečieme 10 min. na 180 * C a potom asi 30 min na 160 * C. Treba kontrolovať, aby sa cesto veľmi nevysušilo. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/110322/16/k87681.jpg) |
8. Po upečení, nakrájame a posypeme práš. cukrom. |