Kokosák

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 80 g hrubej múky (ja som mala Bezlepkovú promix PK) 300 g práškového cukru, 200 g kokosu, 9 bielkov Krém: 2 lyžice kakaa, 4 žltky, 5 lyžíc vody, 4 lyžice krupicového cukru, 1 MASLO Poleva: cera, čokoláda na varenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Nižšie
 |
Bielka a šťipku soli vyšľaháme do peny. |
 |
Pridáme cukor a ďalej šľaháme. |
 |
Takto to musí vyzerať. |
 |
Ženy, ktoré pri tom myslia na kopec iných vecí, tak ako ja, si to potom musia preložiť do inej misy. |
 |
Pridáme kokos a opatrne premiešame. |
 |
Rovnako pridáme múku a premiešame. |
 |
Cesto dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170 stupňoch cca 15 -20 min. |
 |
Takto nejak by malo vyzerať upečené cesto. Necháme vychladnúť. |
 |
Do hrnca dáme vodu, kakao, cukor a povaríme. Necháme vychladnúť. |
 |
Zmes prelejeme do nádoby, v ktorej budeme šľahať krém. |
 |
Pridáme pokrájané maslo. |
 |
a šľaháme, neulievame sa a poriadne min. 5 min. |
 |
Pridáme žĺtka a pokračujeme, kým nezískame hladký kompaktný krém. |
 |
Krém natrieme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky poriadne stuhnúť. |
 |
Na vychladnutý koláčik ide nakoniec poleva, ja som to už nestihla odfotiť, ponáhlali sme sa na oslavu. Netraba sa báť krému (vajíčok), koláčik robím niekoľko rokov a v pohode, aj v sobotu na oslave sa rozobral. |