Kokosák



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 80 g hrubej múky (ja som mala Bezlepkovú promix PK) 300 g práškového cukru, 200 g kokosu, 9 bielkov Krém: 2 lyžice kakaa, 4 žltky, 5 lyžíc vody, 4 lyžice krupicového cukru, 1 MASLO Poleva: cera, čokoláda na varenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Nižšie

Bielka a šťipku soli vyšľaháme do peny.
Pridáme cukor a ďalej šľaháme.
Takto to musí vyzerať.
Ženy, ktoré pri tom myslia na kopec iných vecí, tak ako ja, si to potom musia preložiť do inej misy.
Pridáme kokos a opatrne premiešame.
Rovnako pridáme múku a premiešame.
Cesto dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170 stupňoch cca 15 -20 min.
Takto nejak by malo vyzerať upečené cesto. Necháme vychladnúť.
Do hrnca dáme vodu, kakao, cukor a povaríme. Necháme vychladnúť.
Zmes prelejeme do nádoby, v ktorej budeme šľahať krém.
Pridáme pokrájané maslo.
a šľaháme, neulievame sa a poriadne min. 5 min.
Pridáme žĺtka a pokračujeme, kým nezískame hladký kompaktný krém.
Krém natrieme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky poriadne stuhnúť.
Na vychladnutý koláčik ide nakoniec poleva, ja som to už nestihla odfotiť, ponáhlali sme sa na oslavu. Netraba sa báť krému (vajíčok), koláčik robím niekoľko rokov a v pohode, aj v sobotu na oslave sa rozobral.