
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 4 celé vajcia - 25 dkg práškového cukru - 8 PL teplého mlieka- 10 PL oleja - 25 dkg hladkej múky - 1/2 kypriaceho prášku - cca 1 PL kakaa. PLNKA: 6 dcl mlieka - 2 Zlaté klasy - 1 vanilkový cukor - 1 celé maslo, 15 dkg práškového cukru, rum podľa chuti...2-3 lyžice. ČOKOLÁDA: 200 g horkej čokolády , 80g Cery, 1 pol. lyž. oleja.
POSTUP PŘÍPRAVY
Žĺtky vymiešame s cukrom , pridáme teplé mlieko a olej. Postupne pridávame múku zmiešanú s PDP, nakoniec jemne vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej vmiešame kakao. Osobitne upečieme vo forme na srnčí chrbát. Upečené polovičky nakrájame a striedavo spájame s plnkou.
PLNKA:
Zlaté klasy rozmiešame s vanilkovým cukrom v mlieku a uvaríme na puding. Necháme vychladnúť, stále miešame, aby sa nám nevytvorila "kôrka" na pudingu.
Vymiešame maslo s práškovým cukrom a pomaly primiešavame do maslovej hmoty uvarený puding, nakoniec primiešame 2-3 lyžice rumu.
So zvyšnou plnkou ponatierame ešte celý koláč.
Dáme trochu stuhnúť do chladničky, aby sa nám lepšie nanášala čokoláda.
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA:
Nad parou rozpustíme v miske čokoládu, Ceru a olej.
Nacapkáme na koláč a dáme stuhnúť.
![]() |
takto pekne pozliepame tmavé cesto s bledým |
![]() |
poliaty čokoládkou.....trošku mi jeden pri prenášaní praskol :( |
![]() |
krasavci :)) |
![]() |
krásne rozkrojený |
![]() |
a chutí výýýýýborne :)) |