Kačacia paštéta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg kačacej pečienky 120 g husacej masti (jeden kelimok) 2 veľke cibule 4 stručiky cesnaku provensalske korenie soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

postupujte podľa obrázkov :)

potrebne suroviny
Nakrajanu cibuľu orestujeme na husacej masti
Keľ bude cibuľka do sklovita pridáme pretlačené strúčiky cesnaku. Chvíľku porestujeme.
Stíšime plameň a do nie vriacej masti vložíme nakrájané pečienky. Premiešame.
Pridáme plyn na maximum a opečieme pečienky.
Chviľku podusíme pod pokrievkou (cca 5 min).
Odkryjeme posypeme provensalskym korením, premiešame a odstavíme.
Celú masu rozmixujeme a pridáme soľ (cca 1 lyžičku). Premiešame.
Vložime do misiek, kto chce môže vrch paštéty poliať mastou (paštéta potom na vrchu nestmavne) - ja to však nerobím. Tak a už chýba iba čerstvé pečivo a vyčkať, kým paštéta vychladne :)