Kačacia paštéta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg kačacej pečienky 120 g husacej masti (jeden kelimok) 2 veľke cibule 4 stručiky cesnaku provensalske korenie soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
postupujte podľa obrázkov :)
 |
potrebne suroviny |
 |
Nakrajanu cibuľu orestujeme na husacej masti |
 |
Keľ bude cibuľka do sklovita pridáme pretlačené strúčiky cesnaku. Chvíľku porestujeme. |
 |
Stíšime plameň a do nie vriacej masti vložíme nakrájané pečienky. Premiešame. |
 |
Pridáme plyn na maximum a opečieme pečienky. |
 |
Chviľku podusíme pod pokrievkou (cca 5 min). |
 |
Odkryjeme posypeme provensalskym korením, premiešame a odstavíme. |
 |
Celú masu rozmixujeme a pridáme soľ (cca 1 lyžičku). Premiešame. |
 |
Vložime do misiek, kto chce môže vrch paštéty poliať mastou (paštéta potom na vrchu nestmavne) - ja to však nerobím. Tak a už chýba iba čerstvé pečivo a vyčkať, kým paštéta vychladne :) |