Kulajda - mliečna hríbová :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

asi za hrsť sušených hríbov(alebo čerstvých), 1 KL soli, 2 KL kopru, 2 KL mletej racse, 2-3 ks bobkového listu, 3 strúčiky cesnaku, 3-4 ks zemiakov, asi 1 l mlieka,1 šľahačková smotana, 2 PL hladkej múky

POSTUP PŘÍPRAVY

Je to veľmi rýchla,výborná a obľúbená polievočka-omáčka od mojho manžela z Čiech.

Ja zvyknem ráno namočiť hríbiky do studenej vody.Potom ich k obedu zapnem a pridám soľ,kopor,racsu,bobkový list a prelisovaný cesnak.Povarím,pridám na kocky nakrájané zemiaky a asi liter mlieka-záleží od veľkosti hrnca.Znovu povarím,prilejem šľahačkovú smotanu a v troche studenej vody rozmiešné 2 PL hlad.múky.Dochutíme soľov a podávame s vajíčkom uvareným na tvrdo.Úžastná polievka je na svete!

Prajem dobrú chuť!