Marinované kolená



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Po pečenom údenom kolienku,(http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34923&user=117702)som dostala chuť na neúdené,tak som vyskúšala toto marinované a chutilo.A že vraj také marinované robia aj zábavnom parku vo Viedni.Takže potrebujeme bravčové koleno(ja som robila pre istotu hneď dve:) a ingrediencie na marinádu:0,5l vody,2 hlavičky cesnaku,2 PL soli,0,5 č.l.ml.č.korenia,2 PL kopcom červenej mletej sladkej papriky,štipka štipľavej papriky a grilovacieho korenia,3oo ml oleja,5oo ml 12°c piva

POSTUP PŘÍPRAVY

Takže ideme na to...

Kolená dobre očistite,(nezabudnite na chĺpky,treba ich opáliť a oškriabať)umyte a osušte
Vodu so soľou priveďte vo väčšom hrnci do varu,pridajte korenie,papriku
pridajte pretlačený cesnak,olej a nechajte prevariť
po odstavením pridajte pivo.Mierne vychladnutý odvar schlaďte a preceďte.Hmotu zo sitka nevyhadzujte!!!!
Vychladnutý roztok by sa mal veľkou injekčnou striekačkou napichať do kolena.Keďže som ju nemala,koleno som dobre narezala,až po kosť a dobre som vtrela hmotu zo sita do kolena
Kolená som vložila do hrnca s marinádou a nechala 24hodín rozležať.
Vykúpané kolienka som uložila na plech,podliala marinádou a nezakryté som na 160°c piekla asi 4hodiny.Občas som kolená obrátila a potrela marinádou.Do červena upečené mäsko bolo mäkké a oddeľovalo sa od kostí.
Dobrú chuť:)