Polievka Hokkaido / Bez servítky / ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

tekvica Hokkaido * cibuľa * olej * sladká smotana * muškátový oriešok * soľ *..................... tekvicové semienka * tekvicový olej * pečivo na krutóny * cesnak *

POSTUP PŘÍPRAVY

Podľa orientálneho receptu je polievka liečivá . Organizmu dodáva karotén, kalcium, železo a veľa vitamínov. Všetko v obrázkom postupe.

1. Toto je tekvica Hokkaido. Tekvicový olej / bio predajňa / Tento olej pridávame až do hotovej polievky pri servírovaní. Pridá výbornú orieškovú príchuť.
2. Do horúceho oleja dáme usmažiť cibuľu.
3. Tekvicu umyjeme. Prekrojíme a vyberieme jadierka. Opatrne, lebo tekvica je dosť tvrdá. Nakrájame aj so šupou na kúsky.
4. Pridáme k cibuľke. Trochu opečieme.
5. Podlejeme vodou a dusíme asi 15 - 20 minút. Ochutíme soľou a muškátovým orieškom.
6. Na suchej panvičke si opečieme tekvicové jadierka. Stále miešame aby neprihoreli.
7. Uvarenú tekvicu preložíme do vhodnej nádoby a rozmixujeme ponorným mixérom.
8. Preložíme do hrnca a pridáme sladkú smotanu. Necháme prevrieť . Polievka má krásnu oranžovú farbu.Ak je veľmi hustá pridáme vodu.
9. Servírujeme. Do taniera naberieme hustú polievku, posypeme opečenými semienkami tekvice a krutónmi na cesnaku a pokapeme tekvicovým olejom.Olej dodá polievke orieškovú chuť a vôňu. Prajem dobrú chuť. Je naozaj výborná.