Bielkový chlebíček



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 6 bielkov, 160g práškového cukru, trocha postrúhanej kôry z citróna, šipka mletej škorica, štipka potlčených klinčekov (originál v recepte, ale nedávam), 60g posekanej čokolády, 50g posekaného kandizovaného ovocia, 50g posekaných orechov, 90g hrubej múky, 60g roztopeného mala, dobrá lyžica pomarančovej kôry naloženej v cukre (môžete a nemusíte pridať), tak isto aj hrozienka. POLEVA: 260g práškového cukru,1lyžica citrónovej šťavy, 2 lyžice vriacej vody, 1 lyžička oleja, ozdobná farebná zmes na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého zľahka vmiešame práškový cukor a šľaháme nad parou do zhustnutia. Nádobu odstavíme a za stáleho šľahania necháme vychladnúť. Primiešame citrónovú kôru, škoricu, klinčeky, kandizované ovocie čokoládu, orechy a hrubú múku /pomarančovú kôru, hrozienka, alebo iné/. Nakoniec po kvapkách vmiešame roztopené maslo - ochladnuté. Cesto rozotrieme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej chlebíkovej formy a dáme piecť do mierne vyhriatej rúry. Upečený chlebík polejeme polevou a necháme na chladnom mieste zatuhnúť. Krájame až na druhý deň. Poleva nie je nutná stačí len pocukrovať. Super vec keď máte nazberané bielka a je to raz-dva :o)