Punčová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na 2 piškótové korpusy: •12 ks vajec •200 g kryštaového cukru •400 g múky (polohrubej )+ 2zarovnané čl.prášku do pečiva na náplne: •ríbezľový džem •0,8 l vody •0,4 l cukru •3 g agaru- alebo klasickú želatínu •žltá a červená potravinárská farba •2 citróny •podľa chuti rum

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv si pripravíme cesto na piškótové korpusy. Celé vajcia spolu s cukrom vyšľaháme . Do vyšľahaných vajec veľmi zľahka ručne vmiesme preosiatu múku a ihneď cesto vlejeme do pripravených foriem . Vložíme do trúby a pečieme na cca 180°C . Upečený korpus ľahko poprášime múkou a ešte za tepla otočíme hore dnom , a tak necháme vychladnúť.
Medzitým si vo vodě rozvaríme cukor, pridáme zálievku z agaru, (želatínu podla návodu ) ve vlažnej vode, a necháme prejsť varom.
Prvý piškótový korpus rozkrojíme na dva pláty, jeden potrieme džemom a dáme na dno tortovej formy.
Do dvoch misiek nalejeme rozvar z cukru a agaru, ktorý nám medzitým trochu vychladol, jednu časť zafarbíme potravinárskou farbou do žlta, druhú do červena. Obe i zbytok číreho rozvaru dochutíme citrónovou šťavou a rumom.
Ďalší korpus nakrájame na silné plátky, ktoré máčame striedavo v žltej a červenej časti rozvaru a vykladáme nimi formu tak, aby sa dnu vytvorili farebné kocky. Priebežne prelievame čírim zbytkom rozvaru, aby byla torta šťavnatá. Nakoniec ho priklopíme druhou polovicou korpusu, ktorú sme tiež potreli džemom, naposledy prelejeme rozvarom, prekryjeme fóliou, pomocou taniera stlačíme a dáme minimálně na 3 hodiny zaležat do chladničky.
Po zaležení prelejeme cukrovou alebo fondánovou polevou a nazdobíme podľa fantázie.

asi takto by to malo vypadať
celá torta. Ja som ju na záver ozdobila nutelovým krémoma aj boky som tak potrela