Váječná Tlačenka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme : 6 vajíčok , 1 sterilizovanú zeleninovú zmes/ hrášok,mrkva,uhorky/ , 1 cibuľku , 20 dkg mäkkej salámy napr : Liptovská alebo párty saláma , 1 tatárska omáčka , 1 kocka bujónu a jeden sáčok potravinárskej želatíny mletej čírej !

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvarené vajíčka , cibuľu , salámu nakrájame na kocky a pridáme zeleninu bez nálevu . tatársku omáčku a všetko premiešame . Nálev zo zeleniny doplníme do pol litra vodou . Z toho odoberieme 0,1 l a uvarime v tom kocku bujónu. V o,4 l pripravíme želatinu : Obsah vrecka vsypeme do 0,4 l vody z nálevu zamiešame a necháme 10 minút stáť. Po 10 minútach zahrejeme na teplotu najviac 60 stupňov Celzia a za stáleho miešania želatinu rozpustíme a roztok necháme vychladnúť.\\r\\nPotom všetko zmiešame spolu a vložme do misky alebo do tortovej formy ja do formy dávam aj fóliu aby mi zmes nevytiekla a necháme v chladničke stuhnúť niekoľko hodín . \\r\\n\\r\\nDobrú chuť !!!

Zeleninku nakrájame na menšie kúsky .
salámu nakrájame na malé kocky
uvarime vajicka
oddelime bielka od zltok
pokrajame ich na malicke kusky
zmiešame všetko do kopy
pridame tatarsku omacku
pridame
zmiešame do kopy
dáme do formy a do chladničky