Vyborny salat WALDORF



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 jablka (mozme 1cervene a 1 zelene pre farebny efekt), 1/2 pohara zelerove stonky, 1/2 pohara nasekane vlasske orechy, 1/4 pohara hrozienok (alebo v lete 1/2 pohara cerstvych hroznovych bobul), 3-4 PL majonezy, 1 PL cukru, 1PL citronovej stavy, cierne korenie, sol

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento salat dostal svoje meno podla hotela Waldorf-Astor v New Yorku, kde ho vymyslel sefkuchar koncom 19.storocia...(povodne bol bez orechov a hrozienok) . Stal sa coskoro oblubeny nielen v USA ale aj vo V. Britanii, Dufam, ze bude chutit aj vam...Je velmi jednoduchy ale hlavne chutny...len tak s chlebom..no a ked do neho primiesate este kocky peceneho kurcata.....hmmmmmm super lahodka!!!!!!!!!
Postup:
Jablka narezeme na male kocky aj so supkou. Zelerovu stonku nakrajame na tenke pruzky, orechy nasekame nahrubo a na suchej panvici trosku poprazime. Majonezu vymiesame s cukrom a citronovou stavou a vsetko spolu zmiesame. Dochutime solou a ciernym korenim, pripadne este cukrom alebo citronovou stavou podla gusta.... Podavame so zelenym salatom dobre vychladeny. :-)

Potrebne suroviny....nemala som bohuzial ziadne cervene jablcko :-( Skoda, ale na chuti to nic nezmenilo :-)