Zamatová roláda...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Veľmi jednoduchý a rýchly receptík. Určite sa vydarí na prvý krát...6 vajec, 5 PL kryštálového cukru,3 Pl kakaa, 1/2 ČL sódy bikarbóny. Bielka vyšľaháme s cukrom dotuha a postupne pridávame žĺtka a kakao zmiešané s so sódou bikarbónou. Cesto rozotrieme na plech vyslaný papierom na pečenie. Upečieme na 180 stupňov, a hneď keď sa prestane lepiť cesto na špajdľu - vytiahneme. Korpus aj s papierom presunieme na mokrú utierku a spolu zabalíme, necháme vychladnúť.

POSTUP PŘÍPRAVY

Plnka: 500ml mlieka, 1 vajce, 5 PL polohrubej múky, 250g masla, asi 8 Pl práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 2 PL kakaa. V mlieku rozmiešame múku a vajce, spolu uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Potom kašu vyšľaháme s maslom a práškovým cukrom /ten pridáme podľa chuti/, krém rozdelíme na dve polovice, do jednej všľaháme vanilínový cukor a do druhej kakao. Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme, potrieme kakaovým krémom a následne aj vanilkovým. Opatrne zatočíme, ale papier na pečenie pri stáčaní odstránime. Necháme dobre vychladiť. Následne polejeme čokoládovou polevou: 100g čokolády na varenie, 50g masla alebo Cery, 1PL oleja, spolu rozpustiť a dobre vymiešať...