
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1. morčacie prsia, cibuľa, olej, kocka zeleninového bujónu, mčk, pasírované paradajky, ananásový kompót, citrónová šťava, trocha kečupu, soľ 2. ryža, soľ, hrozienka, olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Nakrájame najemno cibuľku, opražíme na oleji, pridáme na kocky nakrájané mäso. Zprudka opražíme. Okoreníme. Podlejeme trochou vody a trochou ananásovej šťavy. Vhodíme kocku bujónu a necháme podusiť. Keď je mäsko mäkké, vložíme ananásové kúsky a zalejeme pasírovanými rajčinami. Prebytočnú vodu necháme trocha zredukovať, dochutíme kečupom a citrónovou šťavou, prípadne soľou a korením. Podávame s ryžou, ktorú sme uvarili aj s hrozienkami.
Ananás môžeme nahradiť aj zaváranými hruškami, marhuľami, či jablkami. Dobrú chuť :)