Slaninkové slimáčiky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Lístkové cesto, horčica, plátky slaniny (oravská, anglická), plátkový syr, vajíčko na potretie, na posypanie -rasca, sezam alebo strúhaný syr
POSTUP PŘÍPRAVY
u nás sa polovica plechu zje ešte zatepla :)
 |
Lístkové cesto rozvaľkáme, či rozložíme, potrieme horčicou, do polovice cesta poukladáme slaninu a na slaninu plátkovy syr. |
 |
Cesto zvinieme do rolky a opatrne nakrájame na kolieska. |
 |
Slimáčiky poukladáme na plech, najlepšie na papier na pečenie, potrieme vajíčkom. Navrch posypeme rascou, sezamom, alebo strúhaným syrom. |
 |
Slimáčiky pečieme pri 160 stupňoch asi 20 minút doružova. Treba si to ale odsledovať podľa typu vašej rúry. |
 |
Obmieňať môžeme aj plnku slimáčikov - napr. šunka, syr alebo bratislavská saláma, syr. |