Eskymáci



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cca 20 ks potrebujeme:\r\nCesto: 250 g múky, 150 g tuku /Hera a maslo, ½ na 1/2/, 60 g lieskových orechov, 120 g mletého cukru, 1 žĺtok, ½ mocca lyžičky jedlej sódy a rovnako škorice.\r\nKrém: 1 pudingový prášok /vanilkový 40 g/, 300 ml mlieka, 70 – 100 g pieskového cukru, 50 g stuženého tuku /Omega/, 250 g masla.\r\nPoleva: 1 bielok, 70 g cukru, kokos na obaľovanie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:

Kolieska 1. Dobre premiešame všetky suroviny na cesto. Nechajte v chladničke hodinu odpočívať. 2. Z cesta vyvaľkajte tenký plát, vykrajujte kolieska a ukladajte na plech. Vložte do trúby predhriatej na 180 stupňov C.
3. 1/3 upečených vychladnutých koliesok namočte do bielkovej polevy. 4. Kolieska spojujte krémom po troch, horné koliesko musí byť s polevou.
5. Boky eskymákov potrite krémom a obaľujte v kokose. 6. Dajte vychladiť do chladničky. Poleva Preosejte múčkový cukor. Zmiešajte s bielkom. Krém Do studeného mlieka dajte cukor a pudingový prášok. Za stáleho miešania zahrievajte k varu. Hustý puding varte asi 2 – 3 minúty, musí stratiť chuť surového škrobu. Stiahnite hmotu z tepla a vmiešajte kúsky stuženého tuku a šľahajte tak dlho, až sa tuk spojí s pudingom. Za občasného miešania nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Zmäknuté maslo vmiešajte do pudingového základu.