Parížske rožky ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 20 dkg orechov, 20 dkg práškového cukru, 1 celé vajíčko, 1 žĺtok, 1 vanilka, 5 dkg polohrubej múky, citrónová kôra KRÉM: 3 celé vajíčka, 150g kryštálového cukru, 1 vanilka, 250g masla, 2 lyžice rumu, trošku rozpustenej čokolády

POSTUP PŘÍPRAVY

Z prísad spracujeme cesto a necháme hodinku odpočívať v chlade. Následne z cesta tvarujeme rožteky, ktoré ukladáme na plech /na pečenie používam papier/. Ukladať ďalej od seba, pri pečení trošku podrastú. Pečieme na 170/cca 10-13min, treba trošku dávať pozor až sa moc neusušia. Nakoniec nastriekame na rožteky čokoládový krém a máčame v čokoláde. Rožteky sú zo začiatku tvrdé, ale keď dáme krém tak prevlhnú a sú fantázia. Sú ozaj veľmi chutné.
Krém: 3 celé vajíčka, 150g kryštálového cukru + vanilka, šľaháme nad parou do zhustnutia, dáme ochladiť a následne primiešame k maslu (250g - čerstvé maslo), pridáme dobré 2lyžice rumu a primiešame roztopenú čokoládu.
Hotovo:o)

.... všetko navážime, dáme spolu a vypracujeme cesto
v miske vymiesime takéto cesto
z cesta tvarujeme rožteky a ukladáme na plech
upečieme, ale moc nepresušíme
Na upečené rožteky nastriekame čokoládový krém a máčame v čokoláde. Potom si naukladám do plechoviek a nechám v chladničke.