Výborná zeleninovo-tuniaková nátierka na hrianky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
konzerva drveného tuniaka, 2 paradajky, 1 zelená paprika (nie hrubostenná), cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, cca 50-70 g masla, solčanka, soľ, mleté čierne korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
...v obrázkovom postupe
 |
...pripravíme si suroviny |
 |
...nakrájame si zeleninu na jemné kocky - ako prvé nakrájame cibuľu a jemne ju posolíme, aby zmäkla a bola jemnejšia, potom nakrájame paradajky, papriku (cibuľu s cesnakom krájame na drobnúčko) |
 |
...tuniaka zlejeme z oleja, prípadne šťavy a vysypeme ho do misy (ak nám troška šťavy zostane, nič sa nedeje) |
 |
...pridáme maslo - ja som dala tri plátky cca 0,5 cm hrubé (nie celú polovicu masla ktoré mám na obrázku so surovinami) |
 |
...dochutíme korením a solčankou (soľou sme už jemne posypali cibuľu, takže už nesolíme) |
 |
...zmiešame |
 |
...pridáme zeleninu |
 |
...všetko spolu zmiešame |
 |
...spravíme si hrianky, ktoré ešte teplé natierame a konzumujeme :o) |