Džúsovo ananásový koláčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piškóta: 4 celé vajcia, 5 PL polohrubej múky, 5 PL práškového cukru, 2 PL oleja, 1/2 balíčka prášku do pečiva. I. plnka: zaváraný ananás (ja som mala 580 g krabicu), 1 l pomarančového džúsu (100% šťava), 5 PL kryštálového cukru, 2 balíky dlhých piškót, 3 Zlaté klasy. II. plnka: 3 x 250 ml šľahačkovej smotany, 2 stužovače šľahačky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Upečieme si nízku piškótu - môžeme použiť svoj osvedčený recept. Alebo 4 žĺtka vyšľaháme do penista s práškovým cukrom, pridáme múku, v ktorej rozmiešame prášok do pečiva, olej a zľahka vmiešame tuhý sneh zo 4 bielkov. I. plnku pripravíme tak, že ananás scedíme a šťavu do 1,5 L doplníme pomarančovým džúsom. Trocha z neho odlejeme a vymiešame v ňom Zlaté klasy. Ostatnú šťavu spolu s cukrom dáme variť a keď začne šťava vrieť, pridáme vymiešané Zlaté klasy a chvíľku povaríme. Túto plnku rozdelíme na dve časti. Menej ako polovicu želatíny vylejeme na piškótu. Na piškótu poukladáme pozdĺžne dlhé piškóty tak, aby medzi nimi boli medzery. Medzery vyplníme na drobno nakrájaným ananásom. Zalejeme zvyšnou želatínou a necháme vychladnúť. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so ztužovačmi a naniesieme na želatínovú plnku. Ja som teraz tú poslednú vrstvu robila trocha inak - vyšľahala som tri kyslé smotany, 1 tvaroh a jednu ušľahanú šľahačku.