Dusený losos so smotanovou omáčkou a šampiňónmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

losos * citrón * soľ * maslo * šľahačková a kyslá smotana * čerstvé šampiňóny * cibuľa * petržlenová vňať * mleté čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Lahôdka za všetky prachy!

1. Lososa nakrájajte na podkovičky, osoľte, pokvapkajte citrónom a nechajte chvíľku odstáť.
2. Na veľkej panvici roztopte maslo,
3: a sprudka na ňom osmahnite lososa. Postačí 2-3 minútky z každej strany. Lososa potom odoberte do inej misy a udržujte ho v teple - napríklad ho schovajte pod duchnu :-)))
4. Vo výpeku speňte nadrobno pokrájanú cibuľu,
5. pridajte pokrájané šampiňóny,
6. nasekanú čerstvú petržlenovú vňať,
7. podľa chuti osoľte a okoreňte,
8. prilejte jednu kyslú a jednu šľahačkovú smotanu a nechajte chvíľku variť.
9. Podávajte s farebnými cestovinami. Dobrú chuť!