Dusený losos so smotanovou omáčkou a šampiňónmi
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
losos * citrón * soľ * maslo * šľahačková a kyslá smotana * čerstvé šampiňóny * cibuľa * petržlenová vňať * mleté čierne korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Lahôdka za všetky prachy!
|
1. Lososa nakrájajte na podkovičky, osoľte, pokvapkajte citrónom a nechajte chvíľku odstáť. |
|
2. Na veľkej panvici roztopte maslo, |
|
3: a sprudka na ňom osmahnite lososa. Postačí 2-3 minútky z každej strany. Lososa potom odoberte do inej misy a udržujte ho v teple - napríklad ho schovajte pod duchnu :-))) |
|
4. Vo výpeku speňte nadrobno pokrájanú cibuľu, |
|
5. pridajte pokrájané šampiňóny, |
|
6. nasekanú čerstvú petržlenovú vňať, |
|
7. podľa chuti osoľte a okoreňte, |
|
8. prilejte jednu kyslú a jednu šľahačkovú smotanu a nechajte chvíľku variť. |
|
9. Podávajte s farebnými cestovinami. Dobrú chuť! |