Camembert zapečený v cestíčku s brusnicovou omáčkou *****

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
lístkové cesto * camembert - 1 ks na osobu * pór * šunka * vajce * brusnicová omáčka * kečup * mandle * zelenina na ozdobu
POSTUP PŘÍPRAVY
Za tento recept ručím svojím krkom! :-)) Je fantastický až na umretie :-)), ako hovorí moja známa.
 |
1. Lístkové cesto vyvaľkajte na asi 0,5 cm hrúbku - nepoužívajte vyvaľkané lístkové cesto, ktoré je veľmi tenké a pri pečení by mohlo prasknúť. Kúpila som lístkové cesto v kocke a vyvaľkala som ho presne na 4 časti, robila som recept pre 4 ľudí. Vyvaľkajte si cesto, nakrájajte štvorce, |
 |
2. Na každý štvorec dajte trocha kečupu, |
 |
3. položte koliesko šunky, |
 |
4. camembert, |
 |
5. postriekajte ho brusnicovou omáčkou, |
 |
6. pridajte nakrájaný pór - bez póru to nie je ono! |
 |
7. a rozšľahaným vajíčkom prejdite mašlovačkou všetky hrany, aby sa spoje dobre chytili a pri pečení sa nerozpadli. |
 |
8. Lístkové kapsičky uzatvorte ako obálky, celé ich potrite rozšľahaným vajíčkom, |
 |
9. ak chcete, spoje preložte mandľou, a dajte na papieri na pečenie upiecť. |
 |
10. Upečte pri teplote 200 stupňov, radšej prikryté papierom na pečenie, asi 30 minút. |
 |
11. Hosťom som k tomu podávala varené zemiaky, olivy, cherry paradajky a čerstvú zeleninu. Bola to vynikajúca chuťovka, za ktorú som sa naozaj nemusela hanbiť!!! |