Ananásová lodička
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
veľký ananás aj so stopkou * rôzne sezónne čerstvé ovocie * likér podľa chuti * ozdoba: šľahačka * mandle * orechy
POSTUP PŘÍPRAVY
Vianočná delikatesa pre mlsný jazýček, ktorá sa dá použiť v priebehu celého roka na sviatočné príležitosti.
|
1. Ananás rozkrojte po celej dĺžke aj so stopkou. |
|
2. Vnútro vydlabte ostrou vykrajovačkou alebo vydlabávatkom na melóny. |
|
3. Dužinu premiešajte s ostatným nakrájaným ovocím - použite mandarinky, pomaranče, kiwi, hrušky, hrozno, atď.... hlavne aby bolo ovocie čerstvé, nie kompótové. |
|
4. Ovocný šalát naložte do pripravených ananásových lodičiek, |
|
5. ... oblejte likérom... - použila som punčový likér, chuťovo výborne ladil k ovociu, |
|
6. a ozdobte šľahačkou, mrazenými černicami, mandľami, orechami atď. |