Ananásová lodička



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

veľký ananás aj so stopkou * rôzne sezónne čerstvé ovocie * likér podľa chuti * ozdoba: šľahačka * mandle * orechy

POSTUP PŘÍPRAVY

Vianočná delikatesa pre mlsný jazýček, ktorá sa dá použiť v priebehu celého roka na sviatočné príležitosti.

1. Ananás rozkrojte po celej dĺžke aj so stopkou.
2. Vnútro vydlabte ostrou vykrajovačkou alebo vydlabávatkom na melóny.
3. Dužinu premiešajte s ostatným nakrájaným ovocím - použite mandarinky, pomaranče, kiwi, hrušky, hrozno, atď.... hlavne aby bolo ovocie čerstvé, nie kompótové.
4. Ovocný šalát naložte do pripravených ananásových lodičiek,
5. ... oblejte likérom... - použila som punčový likér, chuťovo výborne ladil k ovociu,
6. a ozdobte šľahačkou, mrazenými černicami, mandľami, orechami atď.