DELENÁ STRAVA SPLK - dukátové buchtičky s vanilkovým krémom (rastlinná skupina)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 droždie, 1/4l vlažná voda, 2 PL trstinový cukor, 600 g múka (300 g špalda + 300 g hladká špeciál), 2 žĺtka, 1 PDP, 1/2 ČL soľ, 2 dl oliv. olej, 1 PL soj.mlieko v prášku, vanilkový krém:1 zlatý klas, voda, soj. mlieko v prášku, trstinový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Ak máme pekárničku, zo všetkých prísad necháme pekárničku urobiť svoju prácu, hneď vyberieme a robíme buchtičky, ktoré ukladáme do plechu vystlaného pečiacim papierom tesne vedľa seba malé buchtičky, ktoré potom potrieme na plechu olejom a dáme hneď bez kysnutia piecť 180 stupňov 15-20 minút.
Pripravíme si vanilkový krém: do 0,5 l vody rozmiešame zlatý klas do hladka, dáme na sporák a privedieme do varu. Varíme cca 3 minúty, kým nezhustne, pridáme 2 PL soj. mlieka v prášku a 2-3 PLtrstinového cukru, dobre zamiešame (pre lepšiu chuť môžeme pridať rastlinnú šľahačku)