Výýýýýborné tvarohové fánky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g hladkej múky, 250 g tučného hrudkovitého tvarohu - nie jemný!, 60 g kravského roztopeného masla, 1 polievková lyžica rumu, 1 vajce, 1 lyžička kryštál. cukru, štipka soli, 1/2 lyžičky sódy bicarbóny, cca 1 dcl teplého mlieka - podľa hustoty, práškový a vanilkový cukor na obaľovanie, olej na vysmážanie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme vláčne cesto, necháme 1 hod. postáť a potom vyvaľkáme na 0,5 cm hrubé cesto a ostrôžkou vykrajujeme kosoštvorce. Do stredu spravíme dve čiarky. S cestom pracujeme na doske potretej olejom, nie pomúčenej! Ja mám silikónovú dosku, ktorú som potrela olejom a aj valček som si trošku potrela olejom a vôbec sa nelepilo, super sa s nim pracovalo. Potom ukľadáme na rozpálený olej a vyšmážamé. Vyberieme na servítok, aby stiekol olej a potom obaľujeme v práškovom cukre, zmiešanom s vanilkovým cukrom. Prajem dobrú chuť. Sú naozaj výýýýýýborné.