Torta MACKO PÚ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 6 vajec, 150g práškového cukru, 150g polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku Krém: 400ml mlieka, 1 vanilkový puding, 60g cukru, 100g masla, 300g čerstvého ananásu

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého všľaháme cukor a primiešame žĺtky. Zľahka pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a opatrne premiešame. Cesto nalejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180C.
Krém: V mlieku rozmiešame pudingový prášok a cukor a uvaríme hustú kašu. Jemne ju poprášime práškovým cukrom, aby sa nevytvorila kôrka. Necháme vychladnúť. Pokrájané zmäknuté maslo pridáme k pudingu. Vymiešame. Ananás pokrájame na kocky a zapracujeme do krému.

Priložila som si na korpus obrázok
Snažila som sa obrázok na korpuse obrezať
Skoro presne mi to vyšlo ,-)
Naplnila som korpus plnkou
Pripravila som si "výzdobu" - marcipán, dve potravinárske gélové farby a jedlú fixku
Marcipán som rozdelila na dve guľky, väčšiu a menšiu (väčšiu som zafarbila na žlto, menšiu na červeno - zabudla som odfotiť zafarbené guľky)
A tu je výsledok. Moja prvá torta v živote sa celkom podarila ,-) Dcérka, ktorej som ju upiekla na druhé narodeniny, z nej mala veľkú radosť. PS: žltý marcipán sa mi trošku potrhal pri prenášaní na tortu, tak mal macko na zadku diery - zakryla som ich "kvietkami" :-)))