Kávové rezy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 6 vajec, 6 vrchovatých lyžíc práškového cukru, 6 vrchovatých lyžíc hladkej múky, 1 kávová lyžička mletej zrnkovej kávy Plnka: 300 ml mlieka, 1 balíček Zlatého klasu, 200 g masla, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 5 polievkových lyžíc uvarenej silnej čiernej kávy

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: 6 žĺtkov vyšľaháme s cukrom, pridáme kávu, múku a tuhý sneh zo 6-tich bielkov. Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu. Pečieme v predom vyhriatej rúre asi tak 15-20 minút na teplote okolo 180-200 stupňov.
Plnka: Zlatý klas uvaríme v mlieku na hustý krém a necháme poriadne vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a zmiešame s vychladeným uvareným krémom. pridáme 5 polievkových lyžíc uvarenej kávy. Ešte raz dobre vymiešame a vyšľaháme.
Krém natrieme na vychladený plát. Necháme stuhnúť v chladničke. Možeme posypať postrúhanou čokoládkou, poprípade orieškami. :))