
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kuracie prsia, zemiaky, soľ, rasca, trošku grilovacieho korenia
POSTUP PŘÍPRAVY
Keďže v rímskom hrnci môžeme piecť bez použitia tuku, je to postup vhodný pri refluxe.
![]() |
Rímsky hrniec namočíme celý na 20-30 minút do vlažnej vody (klasický postup pri varení v rímskom hrnci) |
![]() |
Na dno rímskeho hrnca (nevymasťujeme!) položíme mäso, osolíme. |
![]() |
Na mäso poukladáme na kolieska nakrájané zemiaky, posolíme, posypeme rascou, prípadne troškou grilovacieho korenia (ak vám nespôsobuje zdravotné problémy) |
![]() |
Hrniec zavrieme a vložíme do STUDENEJ rúry. Rúru zapneme na 180°C, najlepšie "na vrtulu" a pečieme cca 45minút. Potom hrniec otvoríme a necháme bez zakrytia dopiecť (5-10 minút) Takto môžeme bez tuku upiecť aj samostatne zemiaky - ako prílohu. |