
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kuracie prsia, zmes polievkových byliniek, soľ, zeleninový bujón
POSTUP PŘÍPRAVY
Takto pripravené mäsko je vhodné pri refluxe - môžete ho podávať samostatne k vareným zemiakom, k zemiakovej kaši, k ryži, do cestovín (viď recept cestoviny so syrovou omáčkou) alebo do rizota.
![]() |
Kuracie prsia nakrájame na kocky, posolíme. Rozhorúčime suchú teflónovú panvicu a úplne bez tuku na nej mäsko opečieme - miešame a opekáme, kým zbelie, - tak aby nám nepriháralo - keďže to musí byť bez tuku. Keď je mäsko biele, podlejeme horúcou vodou, ochutíme kúsočkom zeleninového bujónu a zmesou byliniek - viď ďalší obrázok a dusíme do mäkka. |
![]() |
použité bylinky |
![]() |
Hotové mäsko môžeme použiť napr. do rizota - ryža musí byť varená, ak ryžu zvyčajne dusíte, alebo pečiete, nezabudnite, že na začiatku sa nesmie opekať na tuku, môžeme napr. podliať vodou a podusiť a potom doliať vodu a upiecť v rúre. Zeleninku do rizota taktiež nedusíme na tuku, len varíme v osolenej vode. |