ČÍNSKE CITRÓNOVÉ KURACIE PRSIA - vynikajúce a nenáročné



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

MASO: kuracie prsia, hl.múka , soľ, 2 vajcia, 1 ČL prášku do pečiva OMAČKA: 2ČL oleja (najlepšie sézamového), 2 roztlačené strúčiky cesnaku, 1 ČL nastrúhaneho zázvoru (alebo ½ CL sušeného), ½ ČL rozdrvených sušených čili papričiek, nastrúhaná kôra z 1 citróna, 250ml kuracieho vývaru (v núdzi postačí aj voda), 1PL sójovej omáčky, 3 PL citrónovej šťavy, 1PL hnedého cukru (môže byť aj biely kryštál), 1PL medu, 2 ČL maizeny

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv urobíme omáčku: V oleji na miernom plameni asi 3 minúty popražíme cesnak a zázvor, potom pridáme čili, citrónovú kôru, popražíme ďalšie 2 minúty a prilejeme predom pripravenú zmes, v ktorej sme rozmiešali kurací vývar, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, cukor, med a maizenu. Za stáleho miešania povaríme až kým omáčka nezhustne a odstavíme z plameňa.
Kuracie prsia nakrájame na väčšie plátky, ktoré osolíme, okoreníme a obalíme najprv v rozšľahanom vajci, potom v múke a vypražíme. Upečené dáme na papier, aby sme odsali prebytočný tuk. Omáčku dáme zohriať a kuracie plátky v nej ani nie minútu povaríme, aby nestratili veľmi na chrumkavosti a hneď podávame. My to máme najradšej s jednoducho uvarenou ryžou.