Kuracie prsia dvoch chutí

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 väčšie platky kuracích prsíčiek,1 konzerva polenych marhul-broskyne,250g dlhozrnej ryže,4 PL masla,biele korenie,sol,2 PL karí korenia,1 PL hladkej muky,1/4 l kuracej polievky z bujonu,4 PL sladkej smotany

POSTUP PŘÍPRAVY

Najkor si nechame odkvapkať marhule na sitku,nakrajame na menšie kusky.Prebratu ryžu ,umytu si uvaríme.Kuracie prsia oplachneme a nakrajame na platky .V panvici si rozpustíme maslo a prudko opečieme prsia z oboch stran,potom ich ešte pod pokrievkou podusíme asi 10min.Hotove ich posolime a okorenime bielim korenim,nechame ich zakrite v inej nadobe.Na masle z vypeku nechame speniť muku a zmiešame smotanu s kari korením,pridame šťavu z marhul-broskyne a pridame aj vyvar z bujonu.Osolime okorenime ,podla chutí.Vložime nakrajane marhule-broskyne a nechame prejsť mierním varom.Na tanier dame kopku ryže,plat mäska a polejeme omačkou,velmi dobreeee-odporučam,mnamka!!! :-)