
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
8 ks orieškových tatraniek, 150 g mletých vlašských orechov, 125 g masla, 1 polievková lyžica rumu, 1 polievková lyžica mlieka, materiál na zdobenie: strúhaný kokos, čokoládové hoblinky, farebná ryža atď
POSTUP PŘÍPRAVY
1. Pomelieme tatranky a zatiaľ necháme zmäknúť maslo.
2. Tatrankový prášok zmiešame s pomletými orechami, pridáme maslo, rum a mlieko.
3. Zo surovín vypracujeme hladkú hmotu. Ak je zmes veľmi tuhá, pridáme ešte trošku mlieka.
4. Necháme hodinu odstáť v chladničke a zo studenej hmoty tvarujeme malé guľôčky, ktoré obaľujeme v pripravenom ozdobnom materiáli.
5. Guľôčky uložíme do papierových košíčkov a môžeme chutnať. Sú dosť mastné i sladké zároveň, no na maškrtenie ideálne.