Kvietkové JABLKOVÉ muffiny



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

130g hnedého cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vajce, 120ml oleja, 325ml acidofilného mlieka (môžeme nahradiť: 325ml mlieka + 2PL bieleho jogurtu), 375g hladkej múky, 3 ČL kypriaceho prášku, ½ ČL sódy bikarbóny, ½ ČL mletej škorice, 75g posekaných orechov, 75g hrozienok, 180g nastrúhaných jabĺk.

POSTUP PŘÍPRAVY

Do jednej misy dáme múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, škoricu, hrozienka, posekané orechy a premiešame. V druhej mise dôkladne vyšľaháme cukor, vanilkový cukor, vajce, olej, acidofilné mlieko a nahrubo nastrúhané jablká. Potom postupne vmiešame sypkú zmes a cesto necháme chvíľu postáť. Cesto vlejeme do 2/3 do vymastených a múkou vysypaných jamiek na plechu (alebo do papierových košíčkov) a upečieme (180˚C, cca 25-30min).

Na ozdobu som použila hmotu K2, predtým však treba muffiny potrieť plnkou - ja som dala karamelovú šľahačku (hodí sa aj orechová, vanilková alebo karamelová plnka).

Uvedené množstvo postačí na cca 24 ks.

.