Superrýchle buchty samokysky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500g hladkej múky, 1 kocka droždia (cca 5dkg), 1dcl olej, 3dcl mlieka, 2 lyžice kryštálového cukru, trošku soli, štipka sódy bikarbóny, lekvár (alebo tvaroh, mak... komu čo chutí)
POSTUP PŘÍPRAVY
Superrýchly a jednoduchý recept, cesto sa hneď spracováva, bez kysnutia... :) Môžte použiť aj ako cesto na kysnutý koláč s ovocím a posýpkou :)
 |
Do mlieka pridáme 2 lyžice kryštálového cukru a dáme zohriať. |
 |
Do misky si pripravíme múku, pridáme trošku soli a štipku sódy bikarbóny. |
 |
Do polovice zohriateho mlieka si rozdrobíme kocku droždia a necháme podrásť. |
 |
Do nádobky s múkou, soľou a sódou bikarbónou vlejeme mlieko s droždím, olej a prilievame druhú polovicu mlieka. Vypracujeme cesto. |
 |
Cesto by sa nemalo veľmi lepiť na ruky. Aby sa vám s ním ľahšie pracovalo, môžte si ruky potrieť olejom. |
 |
S cestom HNEĎ pracujeme, rukou vytvarujeme "placku" a vyrežeme štvorce. Plníme lekvárom. |
 |
Ukladáme vedľa seba na plech vystlatý papierom. Každú buchtu potrieme z hora a zo strán olejom - aby sa buchty po upečení pekne oddeľovali. |
 |
Tak mne pre veľký úspech nevyšlo cesto na celý plech :D Ale nevadí :) |
 |
Šup s tým do rúry na 180 stupňov na 40-45 minút. Tu majú niektoré holky výhrady k tej dlhej dobe a stupňom, takže mojich 180 a 40-45 min. berte len ako odporúčanie. Každá rúra pečie inak... |
 |
Takto vyzerajú upečené...
Tip od Zuzky D.: ešte teplé ich potrieť studeným mliekom, do ktorého vmiešame vanilkový cukor :) |
 |
Po vychladnutí posypeme cukrom a tlačíme do hlavy jedna radosť :) |