Bageta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250ml mlieka, 2 čajové lyžičky soli, 2 polievkové lyžice oleja, 500g hladkej múky,1 polievková lyžica cukru, 1/2 kocky droždia

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky ingrediencie dáme do pekárne nastavíme program cesto.Po vykysnutí cesto rozdelíme na 4 časti, každú časť rozvaľkáme, zrolujeme a uložíme na vymastený plech.Povrch šikmo narežeme a necháme 30 min. kysnúť.Potrieme slaným mliekom, posypeme sezamom a dáme do rúry vyhriatej na 200C, po 10 min. znížime teplou na 180 C, bagety prikryjeme papierom na pečenie a pečieme ešte 8 min.\\r\\nBagety môžme rozne ochutiť pri príprave, rozvaľkané cesto posypeme strúhaným syrom a rozložíme kolieska šunky, potom zrolujeme.\\r\\nDobrú chuť