pravé české rohlíky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

260ml vlažnej vody, 2 vrchovaté polievkové lyžice oleja, 2 čajové (nie vrchovaté) lyžičky soli, 1 čajová lyžička cukru, 300g polohrubej múky, 200g hladkej múky, 1,5 lyžičky inštantného droždia-najlepšie to s modrou lastovičkou na obale, alebo 17,5g čerstvého droždia

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky ingrediencie v uvedenom poradí dáme do pekárne, zapneme program cesto a miešame.Po vymiesení vyberieme cesto a rozdelíme na 8 bochníkov, ktoré necháme ešte 10 minút kysnúť a vyvalkáme a stočíme na rožky.V pôvodnom recepte bol návod na 15 rožkov, ale podľa mňa boli malé a tak ja z tejto dávky robím 8 poriadnych rožkov-majú potom veľkosť ako tie origoš z obchodu :o))))
Poukladáme na vymastený plech a potrieme vajíčkm a následne mliekom.Pečieme na 150C cca 15 minút.Necháme vychladnúť a papáme.Dobrú chuť.